Moord op echtpaar Vis in de Media


Peter R. de Vries

Op 1 mei 2011 heeft Peter R de Vries een uitzending gewijd aan deze zaak. Als geen ander zat hij op deze moordzaak.

Nieuw dna-onderzoek in dubbele moordzaak echtpaar Vis

Door MICK VAN WELY 21 feb. 2023 in BINNENLAND


VOLLENHOVE - Voor het eerst sinds 2019 zit er wat beweging in het onderzoek naar de moord op het echtpaar Jurre (63) en Marrie (60) Vis uit Vollenhove in 2009. Sporen uit de onopgeloste moordzaak worden door het Nederlands Forensisch Instituut met nieuwe technieken onderzocht.

Sprankje hoop bij nabestaanden van vermoord echtpaar Vis door nieuwe onderzoekstechniek

21 februari 2023, 19:09 uur SBS6 - Hart van Nederland - Nieuw onderzoek coldcase dubbele moord op echtpaar Vis


rtv Oost - Nieuw onderzoek naar dubbele moord in 2009 op echtpaar Vis in Vollenhove

Het Nederlands Forensisch Instituut gaat met nieuwe technieken dna-onderzoek doen naar de moord op het echtpaar Vis in Vollenhove.

Podcast Zwartdruk

Op 17 april 2023 heeft Zwartdruk (sharon7258) een podcastaflevering (52 Het echtpaar Vis) gepubliceerd.

Doorbraak in cold case Vollenhove?

Door Arjen ten Cate

Komt er eindelijk een doorbraak in de veelbesproken moord op het echtpaar Jurrie en Marrie Vis uit Vollenhove in 2009?

Na tien jaar hoop op doorbraak moordzaak echtpaar Vis

door Marcel Vink 30 jul. 2019 in Binnenland

Vollenhove - Wordt de even gruwelijke als roemruchte moord op het echtpaar Vis uit Vollenhove na tien jaar alsnog opgelost? De hoop in het Overijsselse dorpje is groot nu uit het water van de haven een geladen vuurwapen is gevist.


Gevonden wapen in Vollenhove vermoedelijk niet gebruikt voor misdrijf

Het wapen dat onlangs door twee jonge magneetvissers uit de haven in Vollenhove werd gevist, is vermoedelijk niet gebruikt voor een misdrijf. Dat laat de politie desgevraagd weten.

Podcast Misdaad Meiden

Mandy & Kaylee hebben als Misdaad Meiden op 4 januari 2021 een podcastaflevering over de moord op Jurrie en Marrie Vis gepubliceerd.

Een zo vredig stadje, een zo wrede dood

door Arjen ten Cate en Jelle Boonstra

Pieter Vis telt de dagen sinds zijn ouders zo bruut werden vermoord in Vollenhove. Hij wijst met de beschuldigende vinger naar de huisvriend van zijn overleden ouders. Een scenario zonder bewijs.

Zoon vermoord echtpaar Vis krijgt werkstraf voor lastertweets


VOLLENHOVE - Zonder enig bewijs beschuldigde Pieter Vis in een tiental tweets Harm Hulleman, de vroegere huisvriend van zijn ouders, van de nooit opgeloste moord op Jurrie en Marrie Vis uit Vollenhove.


OM gaat jongste zoon vermoord echtpaar Vis vervolgen voor laster en smaad

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat Pieter Vis, de jongste zoon van het vermoorde echtpaar Vis uit Vollenhove, vervolgen voor laster en smaad. Dat zegt Klaas Vis, de oudere broer van Pieter Vis. Pieter Vis zou lange tijd via Twitter hebben beweerd dat een huisvriend van het echtpaar de moord zou hebben gepleegd.

Zoon vermoord echtpaar Vis weer voor rechter

met Mick van Wely en Wilson Boldewijn

In Misdaad VNDG een interview met Klaas Vis, zoon van vermoorde Jurrie (63) en Marrie (60) Vis, die al jaren strijdt tegen politie en justitie.


Rechtbank Overijssel

(ECLI:NL:RBOVE:2013:2771)

De rechtbank Overijssel oordeelt dat een zoon die verdacht werd van de moord op zijn ouders in 2009 recht heeft op een schadevergoeding van ruim 30.000 euro.

Zoon vermoord echtpaar eist ton

De zoon van het vermoorde echtpaar Vis uit Vollenhove eist een schadevergoeding van bijna 100.000 euro van het Openbaar Ministerie. De man van 38 was jarenlang verdachte in de zaak. Sinds juni is hij officieel geen verdachte meer.


Pieter Vis getergd over dreigende taakstraf wegens laster

door Arjen ten Cate en Jelle Boonstra

Exact negen jaar en vier dagen na de brute moord op zijn ouders in Vollenhove, zit Pieter Vis voor de rechter in Zwolle. Justitie verdenkt hem van smaad en laster.


Zoon niet langer verdachte moordzaak Vollenhove


De zoon van het vermoorde echtpaar Vis uit Vollenhove is niet langer een verdachte in de zaak. De rechtbank verklaart dat de strafzaak tegen de man is beƫindigd.


Rechtbank Overijssel

De rechtbank Overijssel verklaart de strafzaak tegen een zoon van het vermoorde echtpaar Vis uit Vollenhove als beƫindigd. De man is geen verdachte meer in deze zaak. De zoon diende het verzoek in om niet langer aangemerkt te worden als verdachte.