Peter R. de Vries


Vrij kort na dit verschikkelijke misdrijf is er contact gezocht met Peter R. de Vries, bijna direkt daarna een persoonlijk bericht terug met uitgenodiging voor een gesprek. In het eerste gesprek gaf Peter aan dat we geduld moesten hebben en de politie eerst haar werk moest laten doen. Peter was in dit gesprek heel eerlijk, maar ook begripvol, echt iemand die heel integer en professioneel omging met een zaak als deze. Stelde altijd zeer kritische vragen, niet zo zeer als misdaadverslaggever maar vooral als persoon die voor waarheidsvinding en rechtvaardigheidsgevoel strijd.

Op 1 mei 2011 heeft hij een uitzending van zijn programma Peter R. de Vries, misdaadverslaggever gewijd aan deze moordzaak. Voor zijn uitzendingen deed hij zijn huiswerk zorgvuldig. Als voorbereiding op deze uitzending heeft hij bijna een week onderzoek verricht in het dossier aan het hoofdbureau van Politie in Zwolle. Peter R. de Vries heeft zich als misdaadverslaggever en misschien meer dan wie ook ingezet voor nabestaanden en hun onrecht.


Uitzending Peter R. de Vries

Op 1 mei 2011 heeft Peter R de Vries een uitzending gewijd aan deze zaak. Als geen ander zat hij op deze moordzaak.

Peter R. de Vries Foundation

De Peter R. de Vries Foundation is het immaterieel erfgoed van de meest bijzondere misdaadverslaggever die ons land heeft gekend.

Zoon vermoord echtpaar Vollenhove ontdaan door aanslag

Klaas Vis, de zoon van het in 2009 omgebrachte echtpaar Vis uit Vollenhove, is hevig ontdaan door de aanslag op misdaadjournalist Peter R. de Vries.

Moordverdachte achtervolgt Peter R. de Vries


door Ali Haselhoef, 18 juni 2011

Peter R. de Vries is gisteren achtervolgd door Pieter Vis, die verdacht wordt van de gruwelijke moord op zijn ouders.Pieter Vis achtervolgt Peter R. de Vries

Pieter Vis, verdachte in de moord op zijn ouder Jurrie en Marrie uit Vollenhove, heeft vrijdag Peter R. de Vries achtervolgd.Waardevolle tips over dubbele moord Vollenhove

Er zijn er twaalf tips binnengekomen bij de politie, na de uitzending van Peter R. de Vries zondagavond over de moord op het echtpaar Vis in Vollenhove in 2009. Een van de tips is volgens de politie waardevol. Bij de redactie van het programma kwamen er zeven tips binnen.